Preluare Colete

Curierul mă va suna înainte de preluare/livrare?

Chiar dacă cerem numerele de telefon de la toți clienții noștri, nu vă putem garanta că curierul vă va suna înainte de a face preluarea/livrarea, acest lucru depinzând de la o țară la alta și de furnizorul serviciilor de expediere.

Curierii pot apela numai numere locale, așa că vă rugăm să ne furnizați un număr de telefon care să-i permită curierului comunicarea cu Dvs.

Am nevoie de un număr de telefon local?

Curierii și centrele logistice locale pot apela numai numere locale, așadar vă recomandăm să ne furnizați un număr de telefon local pentru a putea comunica ușor.

Dacă nu dispuneți de un număr local, vă rugăm să ne furnizați numărul Dvs. de telefon internațional, astfel încât RomCurier să vă poată contacta în cazul în care există probleme cu comanda Dvs.

Vă rugăm să aveți în vedere că șoferii companiei de curierat vorbesc în principal limba țării în care livrarea are loc. RomCurier nu poate garanta că șoferul furnizorului de servicii de curierat selectat vorbește o limbă de circulație internațională.

Interval orar

Articolele sunt preluate zilnic între 9 AM și 6 PM.

Nu puteți alege un anumit interval orar în cadrul acestui program pentru că curierul urmează un traseu prestabilit.

În unele cazuri, s-ar putea să puteți obține un interval de timp mai restrâns prin contactarea directă a curierului local – ne puteți contacta pentru obținerea numărului acestora. Ori de câte ori este posibil, vă vom oferi cu numărul de telefon al depozitului local al companiei de curierat. Cu toate acestea, nu putem garanta că este întotdeauna posibil să stabiliți cu ei un anumit timp pentru preluare.

În situația puțin probabilă în care nu se face preluarea și nicio informație nu este afișată în sistemul de tracking, vă rugăm să ne contactați imediat. Vom contacta furnizorul de servicii de curierat pentru a identifica motivul pentru care preluarea nu a avut loc și vă vom ajuta să rezervați o nouă preluare cât mai curând posibil.
De unde va fi preluat coletul meu?

Coletul Dvs. va fi preluat la adresa selectată pe care ați menționat-o în comandă.

Când plasați o comandă, vă rugăm să oferiți toate detaliile de care curierul poate avea nevoie pentru a accesa locul, precum cod de acces au numele înscris pe soneria de la intrare (dacă este diferit față de numele persoanei de la adresa de preluare).

Cine îmi va prelua articolul?

Articolul Dvs. va fi preluat de unul dintre furnizorii de servicii de curierat, ales de RomCurier pentru ruta Dvs. Colaborăm cu unii dintre cei mai mari curieri europeni (de exemplu, UPS, DPD, GLS, SEUR, Parcel Force, ACS și mulți alții) care preiau, transportă și livrează pachetele, valizele și paleții Dvs.

La RomCurier, alegem cel mai bun curier care oferă cel mai bun raport preț – performanță pentru fiecare rută.

RomCurier monitorizează în mod contant performanța tuturor curierilor pentru a permite cea mai bună performanță pe fiecare dintre rutele noastre. Optimizăm și îmbunătățim în mod constant rețeaua noastră de companii de curierat pentru a vă putea oferi cea mai bună calitate a serviciului.

Ce se întâmplă dacă nu sunt la adresa de preluare atunci când sosește curierul?

Dacă nu sunteți la adresă când sosește curierul, vă rugăm să ne contactați și vom organiza o altă încercare de preluare în zilele următoare (de obicei a doua zi lucrătoare).

De asemenea, puteți să mandatați o persoană care să înmâneze coletul curierului.

Ce se întâmplă dacă articolul meu este mai mare/greu decât ceea ce am rezervat?

Dacă dati spre livrare un colet mai mare/greu,decat valoarea declarata in comanda există două opțiuni:

Dacă articolul respectiv se încadrează în limitele de transport ale curierului, veți plăti diferența de preț și taxa administrativă a curierului pentru articole grele/voluminoase.se blocheaza trimiterea coletului pana la achitarea diferentelor de pret (asta poate duce la marirea timpului de expediere cu cateva zile)
Dacă articolul este mai mare / mai greu decât permit limitele maxime ale curierului, articolul vă fi returnat la adresa de preluare în următoarele zile de lucru și nu va fi expediat către destinația finală. O penalizare pentru excesul de greutate sau pentru dimensiunile mai mari poate fi aplicată și va fi suportată de către Dvs..
Deoarece curierii nu au echipamentele necesare pentru măsurarea / cântărirea articolelor, este posibil să le preia totuși, dar acestea să fie refuzate la centrul logistic.

Vă rugăm să aveți în vedere că, în cazurile în care coletul este returnat din cauza nerespectării dimensiunilor standard și / sau a greutății, serviciul de transport este considerat încheiat, iar o nouă rezervare va necesita o nouă plată. Pentru informații mai detaliate, vă rugăm să verificați punctul 3.2 din Termenii și Condițiile noastre.

Când curierul ajunge la adresa pick-up și evaluează că pachetul este supradimensionat sau de o greutate mai mare decât cea plătită, acesta poate refuza să-l ridice. În acest caz, vă rugăm să ne contactați, iar noi vă vom pregăti o ofertă individuală.

Articolele sunt preluate întotdeauna la data selectată?

Preluarea articolului Dvs. va fi programată în data pe care ați indicat-o în comandă.
În cazul puțin probabil în care articolul Dvs. nu este preluat la data selectată, acest lucru se datorează:

Sărbătorilor legale – companiile de curierat cu care colaborăm preiau pachete numai în zilele lucrătoare – dacă data pe care ați ales-o este o zi de sărbătoare legală în țara de preluare sau în țara în care compania noastră îți are sediul, articolul Dvs. va fi preluat în următoarea zi lucrătoare.
Factorilor externi care împiedică șoferul să preia articolul Dvs. (trafic intens, accidente rutiere, condiții meteo…).
În acest caz, în funcție de țara de preluare, furnizorul de servicii de curierat va colecta articolul în următoarea zi lucrătoare.

Dacă pachetul nu a fost preluat la data programată sau în următoare zi lucrătoare, vă rugăm să ne contactați la adresa comenzi.romcurier@gmail.com, iar noi vom stabili o nouă încercare de preluare cât mai curând posibil.

Termeni Si Conditii GLS     Termeni Si Conditii DPD    Termeni Si Conditii DHL   Termeni Si Conditii TNT   Termeni Si Conditii FAN CURIER    Termeni Si Conditii POSTA ATLASIB

Articole interzise la transport